U bent hier

Historiek

Cantate Maasmechelen

Koor Cantate Maasmechelen werd door Frans Meyers en Maurice Delporte opgericht in 1967.

 

Marcel Colla werd de eerste dirigent en werd tien jaar later opgevolgd door Maurice Delporte. In 1989 nam Marie-Rose Van Gerven het dirigeerstokje in handen. Wij zijn er trots op dat zij ook vandaag, 34 jaar later, nog steeds gedreven leiding geeft aan het koor.

Door de jaren heen waren er enkele voorzitters : Frans Meyers, Erik Verberne en Anita Deckers, nog steeds één van de sopranen bij Cantate.

Finie Tollenaers is de huidige voorzitter. In november 1984 werd zij lid van het koor. In ’93 werd ze bestuurslid, twee jaar later penningmeester en in 2018 volgde zij Anita Deckers op als voorzitter.

Cantate is een vriendengroep, zeg maar familie. Enthousiasme, motivatie, uiteraard een goede zangstem en een basis notenkennis zijn de ingrediënten van het koor. Door de jaren heen heeft Cantate naam gemaakt met zowel religieuze als profane muziek. Enkele van de hoogtepunten waren Coronation Anthems en Dettinger Te Deum van Händel, Requiem, Gloria en Magnificat van Rutter,  het hedendaagse requiem Eternal Light van Howard Goodall en het Requiem For The Living van Dan Forrest, Carmina Burana van Orff….telkens ondersteund door orkest, pianisten en solisten van top niveau zoals Ilse Eerens en Kelly Poukens…

En dan zijn er nog de vele concertreizen. In meer dan tien landen in Europa heeft Cantate mooie uitvoeringen gegeven. De laatste reis bracht het koor in 2023 naar de hoofdstad van Duitsland, Berlijn.