U bent hier

Dirigent

Marie-Rose Van Gerven

Sinds 1989 is Marie-Rose dirigent van Cantate Maasmechelen.                                                                    

Ze behaalde het laureaatsdiploma in muziekpedagogie, muziekgeschiedenis, koorleiding en blokfluit aan het Lemmensinstituut – het huidige LUCA- School of Arts - te Leuven, waar zij tot 2013 als docente was aangesteld.

Gedurende 33 jaren dirigeerde ze het koor ‘De Oosterster’ in Veldwezelt. De samenwerking tussen dit koor en Cantate resulteerde in grote projecten met uitvoeringen van de Krönungs-Messe van Mozart, de Vesperae Solennes van Michael Haydn, de Coronation Anthems en het Dettinger Te Deum van Händel, het Requiem van Rutter en Fauré .                                                                Regelmatig zetelt ze als jurylid in examencommissies koordirectie zoals aan het stedelijk conservatorium van Hasselt, het LUCA te Leuven en de Hogeschool Zuyd in Maastricht.

In 1994 werd Marie-Rose Van Gerven benoemd tot Artistiek Directeur van de Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen, die om de twee jaar plaatsvindt. In deze functie is zij vaak te gast op internationale koorfestivals.