U bent hier

Dirigent

Marie-Rose Van Gerven

Marie-Rose Van Gerven weet door haar liefde voor de muziek een grote professionaliteit in de koorbegeleiding en de samenstelling van het programma te koppelen aan een aanstekelijk enthousiasme en een onuitputbaar geduld tijdens de repetities.

Haar muzikale gaven kon ze aanvankelijk ontplooien in de Genkse muziekacademie. Daarna haalde zij aan het Lemmensinstituut in Leuven met grote onderscheiding het laureaatsdiploma voor muziekpedagogie, muziekgeschiedenis, koorleiding en blokfluit.Tot 2013 was ze docente aan dit instituut en een graag geziene gastdirigente.

Van 1976 tot 2010 dirigeerde Marie-Rose het koor “De Oosterster” uit Veldwezelt. Sedert 1989 is ze actief bij Cantate te Maasmechelen. Samen met beide koren waren er o.a. uitvoeringen van “The Coronation Anthems” en het “Dettinger Te Deum” van G.F. Händel, de “Krönungsmesse in C” van W.A. Mozart, het “Requiem” van G. Fauré en John Rutter, het kerstoratorium van Mark Joly en de “Vesperae Solennes” van M. Haydn.

Sinds 1994 is ze als artistiek directeur van de Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen-Maasmechelen geregeld te gast op internationale koorwedstrijden en festivals o.a. in Cork, Debrecen, Marktoberdorf, Riva del Garda, Linz en Nevers.

Vanaf 1996 is ze Cultureel Ambassadeur van de gemeente Lanaken.

De koorleden van Cantate vinden het een voorrecht met haar muziek te mogen maken!